Het grote Kiwi avontuur

De vele hoofdsteden van Thailand

Dit keer een themablog: de hoofdsteden van Thailand.

Ik verbaasde me over het feit dat Thailand een boel hoofdsteden heeft gehad. Dit komt doordat de geschiedenis van Thailand een opeenvolging van is van verschillende koningen en prinsdommen. Een prinsdom oefent zijn macht uit vanuit een plek.

Volgens de lonely planet is Chiang Mai een van de eerste hoofdsteden van Thailand zelf, gesticht door het Lanna volk. Deze stad wordt vooral gezien als de tijd dat het Theravada Boeddhisme standaard werd in Thailand.

Daarna kwam de stad Sukhothai aan de macht en wordt door de thai gezien als de eerste echte koninkrijk van Thailand. De grote koning Ramkhamhaeng heeft het huidige schrijf systeem ingevoerd. Hij maakte het Theravada Boeddhisme officieel de religie van Thailand. Hij scheen een rechtvaardige koning te zijn waar iedereen op een grote bel kon slaan en dan kwam de koning vragen beantwoorden of onenigheden te beslechten.

Sukhothai werd al na zo'n 100 jaar opgevolgd door Ayuthaya. Dit koninkrijk/prinsdom/hoofdstad heeft langer bestaan (+/-400 jaar). Dit is de tijd dat westerse handelslui Thailand ontdekken en Ayutthaya is ook thuis van verschillende volken. Je kunt er nog steeds een lekker kopje Nederlandse koffie krijgen bv.

Deze steden hebben allemaal de meeste mooie tempels met verschillende stijlen die nog herinneren aan deze perioden. Helaas zijn een hele hoop half verwoest tijdens verschillende oorlogen. Ze blijven desondanks geweldig om te bezoeken!

Reacties

Reacties

Ed Grob

Leuke verhalen Joep. Geniet er van.

Hilde

Haha, wat grappig! Dan kwamen die koningen zeker niet uit dezelfde familie zoals meestal het geval is? Anders woonden ze wel in dezelfde stad.. Veel plezier weer! Hier sneeuwt t inmiddels.. Daar zeker lekker zon?

joep

Leuk dat jullie allemaal meelezen! :-)

wil ik niet bekent maken

zijn er niet meer hoofdsteden

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!